Pensioenen

Mijn pensioen goed geregeld

Profin Financiële en Assurantieadviseurs_pensioenen_particulier

Zorgvuldig
uitgekozen partners

Introductie

Beantwoord vragen over het pensioen op tijd

Een goede pensioenregeling wordt gezien als de belangrijkste aanvullende arbeidsvoorwaarde. Echter het aantal mensen die het antwoord weten op de belangrijke vraag hoeveel ze uiteindelijk netto per maand zullen ontvangen is schrikbarend laag. Bij het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd, zijn velen onaangenaam verrast. En op dat moment is er niet veel meer aan te doen.

 

Verandering van baan

Vooral bij een verandering van baan wordt er te weinig aandacht aan het pensioen besteed. Dat kan nadelig voor u zijn. Informeer daarom vooraf naar de pensioenregeling van uw nieuwe werkgever. Al van baan veranderd? Vergeet dan uw wettelijk recht op waardeoverdracht niet.

Hoe staat uw pensioen er straks voor? En dat van uw partner?

Het is belangrijk dat u weet hoe uw pensioen ervoor staat. Wat uw inkomen wordt en wat er geregeld is voor uw partner en eventueel kinderen, ook na uw overlijden. Is uw pensioeninkomen op peil, dan geeft dat een gerust gevoel. Is dat niet het geval, dan kunt u er nog iets aan doen.

Voor de berekening van uw pensioen kijken wij naar uw netto besteedbaar inkomen nu, in de toekomst en bij verschillende scenario’s, zoals overlijden en arbeidsongeschiktheid. Maar naast uw persoonlijke situatie houden onze pensioenadviseurs ook rekening met de wijzigingen in het zorgstelsel, belastingen, erfrecht en pensioenwetgeving. Deze wijzigingen zorgen ervoor dat uw inkomens- en vermogenspositie continu verandert.

Werkwijze

Wat kan Profin voor u betekenen

Onze pensioenadviseurs nodigen u graag uit voor een persoonlijk gesprek. We berekenen hoeveel uw netto pensioen zal zijn en geven u een deskundig en vrijblijvend advies over hoe u uw inkomen kunt verbeteren. Om u zo goed mogelijk te kunnen adviseren, volgen wij vijf stappen.  Deze stappen leiden naar een overzichtelijk pensioenadvies.

1

Inventarisatie

We beginnen met een gesprek over uw persoonlijke situatie. Want pas als we uw persoonlijke situatie goed kennen, kunnen we u van een goed pensioenadvies voorzien.

2

Advies

Aan de hand van uw persoonlijke situatie geven wij u een advies dat bij uw specifieke situatie past. Dat kan een lijfrenteverzekering, spaaroplossing, aflossing van uw hypotheek of een uitgebreide financiële planning zijn

3

Productselectie

Als een financiële productoplossing het beste aansluit bij uw situatie en wensen, gaan we op zoek naar een passende uitvoerder. Wij kunnen hierbij kiezen uit meer dan 20 verzekeraars en bankinstellingen. De aanbieding van uw keuze gaan wij met u bespreken en wij begeleiden u bij het aanvraag van de productoplossing.

4

Afronden

Wij bespreken met u ons advies. Wij beantwoorden al uw vragen zodat er geen onduidelijkheden meer zijn.

5

Actueel houden

Natuurlijk kan uw persoonlijke situatie in de toekomst veranderen. Mogelijk past de gekozen productoplossing of financieel plan dan niet meer bij uw persoonlijke situatie en wensen. Ook in de toekomst zijn wij graag bereid u te adviseren en zorgen wij er voor dat uw plan wordt aangepast.

Kwaliteitswaarborgen

Betrouwbaar pensioenadvies

Profin is aangesloten bij diverse brancheorganisaties. Daarnaast waarborgen wij de kwaliteit van onze dienstverlening door te investeren in permanente educatie en certificering van zowel onze medewerkers als onze organisatie als geheel.

adfiz-waarborg_1 rpa seh-waarborg_1 kifid-waarborg_1 Logo_Basis_Kader_PMS afm

Independer

Wat cliënten over onze financiële adviseurs zeggen

Kosten

Kosten pensioenadvies

Wij houden van transparantie. Onze kosten zijn helder en worden vooraf aan u bekend gemaakt. Wij maken graag een offerte op maat die is aangepast aan uw specifieke vragen en wensen. Voor meer informatie en een indicatie van de kosten voor een standaard dienstverlening verwijzen we u naar ons dienstverleningsdocument.

kosten-pensioenen

Contact

Neem vrijblijvend contact op met onze pensioenadviseurs

033 - 247 50 45

Profielfoto 3

Profin ondersteunt al jaren vol trots maatschappelijke doelen.

Profin-financiële-en-assurantieadviseurs-steunt-het-Amersfoorts-Jeugd-Orkest