NIEUWS

Benefietdiner stembandkanker in Rauw

Benefiet

Maandag 28 mei j.l. vond in Restaurant Rauw het Amersfoort Kanker Diner plaats. Dit benefietdiner is tot stand gekomen op initiatief van René van der Borch tot Verwolde, directeur van Profin Financiële en Assurantieadviseurs.

René kwam eind vorig jaar in contact met Martine Hendriksma, KNO arts-onderzoeker aan het LUMC. Martine doet onderzoek naar de behandeling van vroegtijdige stembandkanker en omdat deze kankersoort ‘maar’ 450 mensen per jaar treft, is het lastig om geld vrij te krijgen voor onderzoek. Toen René dit ter ore kwam heeft hij het idee geopperd om via een benefietdiner geld op te halen voor dit onderzoek.

Maarten van der Heide, mede-eigenaar van Restaurant Rauw heeft bij het vernemen van dit initiatief gelijk zijn medewerking verleend door zijn restaurant en personeel beschikbaar te stellen. Al snel waren er verschillende gastchefs van diverse toprestaurants die mee wilde koken. Zo ontstond er een geweldig team, die afgelopen maandag een mooi culinair diner hebben neergezet voor de gasten. Diverse lokale ondernemers, zoals hieronder genoemd, hebben wijnen, brood en andere ingrediënten ter beschikking gesteld.

Tijdens de avond kwamen verschillende sprekers aan het woord zoals Anne Dinaux, zij vertelde over haar ervaringen met mensen met kanker toen ze als zaalarts werkte, de muziek werd verzorgd door het AJO (Amersfoorts Jeugd Orkest) en Alexander Beets (Maxanter muziekgroep). Anders Wolhar had voor de veiling een kunstwerk gedoneerd en deze is geveild. Tijdens deze avond is er voor bijna €14.000 euro opgehaald, dit bedrag gaat dan ook rechtstreeks naar het onderzoek naar stembandkanker.

Rauw benefietdiner

Wij willen dan ook onze dank als eerste uitbrengen naar alle gasten die via het kopen van een stoel het onderzoek naar stembandkanker hebben gesteund.
Daarnaast gaat onze dank uit naar;

Alle donateurs die een mooi bedrag voor het onderzoek op de rekening van de Bontius Stichting hebben gestort
Maarten van der Heide, eigenaar Restaurant Rauw
Dennis van der Beld, Michelin-ster chef-kok bij Het Roode Koper
Erik Bikker, voormalig chef-kok van diverse toprestaurants
Joris van der Borch tot Verwolde, chef-kok Stadscafé
Denny van Gelderen, Executive chef Restaurant Rauw
Barry Hamstra, eigenaar en chef-kok van Restaurant Tollius
Team Restaurant Rauw
Team Stadcafé
Team Het Roode Koper
Team Restaurant Tollius
Carel Elzenburg (Brood)
Heinen en Koelewijn (Vis)
Scheerder (Wijn)
Amersfoort Jeugd Orkest (AJO)
Alexander Beets en pianist (Maxanter muziekgroep)
Anders Wolhar (doneren kunstwerk)
Anne Dinaux (toespraak)

Contact

Vragen of een afspraak maken?
Wij helpen u graag verder.

033 - 247 50 45

Profin Financiële en Assurantieadviseurs_René van der Borch tot Verwolde

Profin ondersteunt al jaren vol trots maatschappelijke doelen.

Profin-financiële-en-assurantieadviseurs-steunt-het-Amersfoorts-Jeugd-Orkest