Namens Profin alvast de beste wensen

Header - gelukkig nieuw carriere jaar

Of je nou horizontaal op een bedje ligt of verticaal een berg oploopt, de vakantie is een moment van bezinning. De vakantie helpt je om je gedachtes te ordenen doordat je niet meer overprikkeld wordt door de dagelijkse gang van zaken. Hier heb je niet per se een retraite voor nodig. Slechts een beperkte databundel en een volumeknop op de kinderen.

We hebben soms het gevoel dat we op vakantie ‘nergens’ aan denken, maar het tegendeel is echter waar. Je denkcapaciteit wordt minder verdeeld en gaat uit naar specifieke zaken. Dit biedt de mogelijkheid om je gedachtes te ordenen. Nieuwe voornemens en beslissingen zijn hier een gevolg van.

 

Nieuwe inzichten

Dankzij de rust en focus,  biedt de vakantie gelegenheid voor nieuwe inzichten. Een nieuw boek kan werken als inspiratie. Maar inzichten kunnen bijvoorbeeld ook ontstaan door een interactie met een local of door het luisteren naar muziek. Inspiratie vind je vaak op onverwachte plekken.

 

Het boek dat ik op vakantie las

In het boek ‘Storytelling’ las ik over ‘grote’ sprekers. Om een goed verhaal over te kunnen brengen is het belangrijk om met passie te kunnen vertellen. Hiervoor werden de volgende vragen gesteld:

  • Wat doe je?
  • Waarom ben je dat gaan doen?
  • Waar krijg je passie van?
  • Waar begint je hart sneller van te kloppen?

Vier simpele vragen die, wanneer je deze vragen aan jezelf of een ander stelt, tot interessante inzichten kunnen leiden.

 

Na de vakantie begint een nieuwe tijd

Ga je na de zomer voor die investering of stap je toch naar je werkgever om te vertellen dat het zo niet langer kan. In ieder geval gaan jouw nieuwe voornemens in september echt van start. Net als oud en nieuw biedt de zomer een deadline voor jouw voornemens.

 

Hulp bij het maken van beslissingen

De vraagstukken waar je voor staat hebben niet alleen betrekking op de korte termijn maar ook op de lange termijn, niet alleen op jezelf maar ook op je gezin. Daarom is het belangrijk om met iemand je gedachtes te structureren. Profin biedt daarom financieel inzicht.

Bekijk de wijzigingen op financieel gebied voor het nieuwe (carriere) jaar om je keuzes te maken. Je kan kosteloos en vrijblijvend een afspraak maken om je situatie met een financieel adviseur door te nemen. Of je kan je vragen stellen in de Livechat.

Contact

Vragen of een afspraak maken?
Wij helpen u graag verder.

033 - 247 50 45

Profin Financiële en Assurantieadviseurs_René van der Borch tot Verwolde

Profin ondersteunt al jaren vol trots maatschappelijke doelen.

Profin-financiële-en-assurantieadviseurs-steunt-het-Amersfoorts-Jeugd-Orkest