80% van alle ondernemers komt in aanraking met cybercrime

Header Cybersecurity

Bijna elke ondernemer komt in aanraking met cybercrime. De schade hiervan betreft jaarlijks 10 miljard euro, waarvan 75% wordt betaald door de ondernemers zelf. Dit komt doordat veel mensen niet weten dat het mogelijk is om je hiervoor te verzekeren.

In dit artikel krijg je een spoedcursus cyberrisico, een indicatie van de dekking en de premie van de cyberverzekering, en ontdek je hoe jij jouw onderneming het snelst verzekerd tegen cyberrisico’s.

 

Wat is cybercrime?

Veel bedrijven en individuen zijn verzekerd tegen fysieke diefstal en niet tegen cybercrime, terwijl je tegenwoordig meer risico loopt om online slachtoffer te worden. Criminelen gebruiken ICT om op illegale manieren geld aan ondernemers te verdienen. Er zijn verschillende vormen van cybercrime:

Cyberafpersing Phishing
Cyberstalking Ransomware
DDos aanvallen Spam
Password cracking Virus
Identiteitsfraude Grooming

 

Meestal krijgen criminelen toegang door jouw bedrijf te hacken, een interne lek of een technische fout in één van de bedrijfssystemen. 55% van het MKB heeft geen idee hoe data kwijt kan raken. Daarom is het belangrijk om een goede cyberverzekering te nemen en je goed te laten adviseren om de risico’s te voorkomen.

 

cybercrime

Wat valt er onder een cyberverzekering?

Met een cyberverzekering ben je verzekert tegen een financiële schade door middel van een datalek, hack of imagoschade. Wat de cyberverzekering precies dekt verschilt per verzekeraar. Check daarom altijd eerst welke risico’s jij loopt en wilt verzekeren voordat je de cyberverzekering afsluit.

Lees ook de voorwaarden goed door, het kan zijn dat je bijvoorbeeld alleen verzekerd bent wanneer je computer over bepaalde antivirus software beschikt of wanneer het personeel van je bedrijf voldoende op de hoogte is van de risico’s en bijgeschoold is. Over het algemeen dekt de cyberverzekering zes onderdelen: systeem inbraak, privacy, digitale aansprakelijkheid, hacking, afpersing en omzetverlies door cyberaanvallen.

 

Premie cyberverzekering

De premie van de cyberverzekering hangt af van de jaaromzet van het bedrijf en het bedrag dat verzekerd moet worden. Om een indicatie van de kosten te geven vind je hieronder twee uiterste premies (exclusief kosten en assurantiebelasting).

Jaaromzet Verzekerd bedrag Maandpremie
€500.000 €500.000  €78,-
.
€10.000.000 €2.000.000 €325,-

 

 

Verzekerd tegen GDPR boetes

Veel mensen weten niet dat je met een cyberverzekering ook verzekerd bent tegen boetes die opgelegd worden voor het overtreden van de GDPR wetgeving. Deze verzekering is daarmee de enige verzekering die je verzekert tegen boetes, zodat je plankgas kan blijven ondernemen.

 

Bescherm je onderneming tegen cyberrisico’s?

Verzekeren begint uiteraard bij preventie, wij voorzien jou niet alleen van een passend advies die jou verzekert tegen de risico’s die relevant zijn voor jouw onderneming. Ook delen wij onze kennis omtrent preventie zodat imago of geld schade voorkomen kan worden. Je kan bijvoorbeeld door een vertraging op je uitgaande e-mails te zetten een datalek voorkomen.

Mocht je willen weten hoe je jouw bedrijf veilig stelt tegen de cyberrisico’s, vraag het onze verzekeringsadviseur.

Contact

Vragen of een afspraak maken?
Wij helpen u graag verder.

033 - 247 50 45

Profin Financiële en Assurantieadviseurs_René van der Borch tot Verwolde

Profin ondersteunt al jaren vol trots maatschappelijke doelen.

Profin-financiële-en-assurantieadviseurs-steunt-het-Amersfoorts-Jeugd-Orkest