De valkuil dat je niet reserveert voor de Belastingdienst

Een vrouw leest haar rekeningen en moet belasting betalen

Als ondernemer ontkom je niet aan het betalen van belastingen. Lees in dit artikel alles over belastingen voor ondernemers.

 

Ter informatie: Dit artikel is onderdeel van onze TIP-TOP 15 aandachtspunten voor (startende) ondernemers. Ben jij ondernemer of ZZP’er? Schrijf je onder aan deze pagina in en voorkom zakelijke risico’s!

 

Wanneer moet ik belasting betalen?

Omzetbelasting, Loonbelasting, Vennootschapsbelasting en Inkomstenbelasting, genoeg belastingen om rekening mee te houden. Als je facturen stuurt en je bent niet vrijgesteld van omzetbelasting, dan moet je de in rekening gebrachte BTW afdragen aan de belastingdienst. Het is dan verstandig om een deel van het ontvangen bedrag direct apart te zetten voor de te betalen omzetbelasting. Omzetbelasting betaal je per maand, kwartaal of soms per jaar.

 

Één keer per jaar doe je aangifte voor je inkomstenbelasting, meestal in april. Als je zzp-er of ondernemer bent dan heb je al een heel jaar gewerkt voor een prachtige omzet, je bedrijfskosten betaalt en als het goed is een mooie winst gemaakt. Over die winst moet je inkomstenbelasting betalen. Hoe hoger de winst, hoe meer belasting je moet afdragen. Die belasting moet je in principe in één keer betalen. Ook daarvoor geldt: reserveren!

 

Tip: Zorg dat je het maandelijks een planning maakt van de belastingen die je moet betalen, dan kom je niet voor verassingen te staan.

Wil je niet dat door een fout, ongeluk of schade de continuïteit van je onderneming plots in het geding komt? Wij delen 30 jaar kennis en ervaring in het begeleiden van (startende) ondernemers. 

 

Ik wil de TIP-TOP-15 ook graag ontvangen op:
Meld je aan!

 

Contact

Vragen of een afspraak maken?
Wij helpen u graag verder.

033 - 247 50 45

Profin Financiële en Assurantieadviseurs_René van der Borch tot Verwolde

Profin ondersteunt al jaren vol trots maatschappelijke doelen.

Profin-financiële-en-assurantieadviseurs-steunt-het-Amersfoorts-Jeugd-Orkest