Profin steunt verduurzaming met sponsorbijdrage

Nieuwe coachboot Hemus (002)

ELECTRISCHE COACHBOOT VOOR ROEIVERENIGING HERMUS

Uniek vaartuig in de Eem

Roeivereniging Hemus in Amersfoort heeft een nieuwe coachboot in gebruik genomen. Het is om twee redenen een bijzonder vaartuig geworden: elektrisch aangedreven en drijvend op een dubbele romp, zoals een catamaran.

De elektrische aandrijving is mogelijk gemaakt dankzij een sponsor bijdrage van Profin Green BV, de initiatiefnemer van Zonnepark Maatweg, grenzend aan het clubgebouw van Hemus. Volgens Profin-directeur René van der Borch past het elektrisch varen door de roeicoaches in de gezamenlijke groene ambities die zich rond de Eem afspelen.

De elektrische motor is afkomstig van Ampera Boats uit Loosdrecht. Het vereiste veel denk-, pas- en meetwerk door technische vrijwilligers van de vereniging, om de motor en de accu’s goed in de nieuwe boot in te passen. Hierdoor is de nieuwe coachboot van Hemus, die ook gebruikt kan worden om drenkelingen te redden, een unieke boot geworden, waarvan in heel Nederland op dit moment geen gelijke te vinden is.

De dubbele, smalle rompen van de nieuwe boot zijn geleverd door Roeiwerf Wiersma uit Heerenveen. Een belangrijk voordeel hiervan is dat de boot nauwelijks golven trekt tijdens het varen. Het voorkomen van golfslag is belangrijk geworden, aangezien door de Provincie Utrecht stalen damwanden langs de oevers van de Eem zijn aangebracht. Golven van motorboten worden hierdoor hinderlijk weerkaatst, wat gevaarlijke situaties oplevert voor roeiers. Dit leidde tot de noodzaak voor de vereniging om te investeren in een boot die geen golven trekt.

 

Contact

Vragen of een afspraak maken?
Wij helpen u graag verder.

033 - 247 50 45

Profin Financiële en Assurantieadviseurs_René van der Borch tot Verwolde

Profin ondersteunt al jaren vol trots maatschappelijke doelen.

Profin-financiële-en-assurantieadviseurs-steunt-het-Amersfoorts-Jeugd-Orkest