Is jouw data en die van je klanten veilig voor een cyberaanval?

Header Cybersecurity

Bedrijven lopen steeds vaker het risico om online slachtoffer te worden van cybercrime. Maar Liefst 80% van alle bedrijven in Europa zijn er wel eens mee in aanraking gekomen. Als jouw bedrijf slachtoffer wordt van een cybercrime en de bedrijfsgegevens komen op straat te liggen dan draai je zelf op voor de kosten. Ook bij imagoschade of een datalek kunnen de kosten je bedrijf een flinke financiële klap geven. Helaas vinden cyberaanvallen heel erg veel plaats. Verzekeraars bieden daarom steeds vaker cyberverzekeringen aan. Deze verzekering beschermen jouw bedrijf tegen financiële risico’s na een cyberaanval.

 

Rendabel om je bedrijf te verzekeren of niet?

Of het rendabel is om je bedrijf te verzekeren tegen cybercrime is afhankelijk van verschillende factoren. Je kunt jezelf de volgende vragen stellen om te kijken of het verstandig is om cyberverzekering af te sluiten: Hoeveel risico loopt mijn bedrijf? Welke maatregelen kan ik zelf nemen om deze risico’s te beperken? Hoe hoog is de schade wanneer internetcriminelen binnen mijn bedrijf of organisatie toeslaan? Hoe afhankelijk ben ik van het internet en over hoeveel belangrijke (klant)gegevens en informatie beschik ik?
Als je bij het beantwoorden van deze vragen bemerkt dat je bedrijf gevaar kan lopen is een cybercrime verzekering afsluiten het overwegen waard. Veel bedrijven en individuen zijn verzekerd tegen fysieke diefstal en niet tegen cybercrime terwijl je vandaag de dag meer risico loopt om online slachtoffer te worden.

 

Welke cyberverzekering past bij mij?

Wat de cyberverzekering precies dekt verschilt per verzekeraar. Check daarom altijd eerst welke risico’s jij loopt en wilt verzekeren voordat je de cyberverzekering afsluit. Lees ook de voorwaarden goed door, het kan zijn dat je bijvoorbeeld alleen verzekerd bent wanneer je computer over bepaalde antivirus software beschikt of wanneer het personeel van je bedrijf voldoende op de hoogte is van de risico’s en bijgeschoold is. Over het algemeen dekt de cyberverzekering zes onderdelen: systeeminbraak, privacy, digitale aansprakelijkheid, hacking, afpersing en omzetverlies door cyberaanvallen.

 

Individueel verzekeren tegen cybercriminaliteit

Het is ook mogelijk om je persoonlijk te verzekeren tegen cybercriminaliteit. Het gaat hierbij om een verzekering tegen verspreiding van schadelijke informatie, identiteitsdiefstal of reputatieschade, fraude met betaalmiddelen en problemen met online aankopen of conflicten met webshops.

Kom je er niet uit of heb je advies nodig? Stel dan je vraag aan een onafhankelijk financieel adviseur. Bij Profin kun je terecht via het contactformulier of bel ons op 033-2475045

Contact

Vragen of een afspraak maken?
Wij helpen u graag verder.

033 - 247 50 45

Profin Financiële en Assurantieadviseurs_René van der Borch tot Verwolde

Profin ondersteunt al jaren vol trots maatschappelijke doelen.

Profin-financiële-en-assurantieadviseurs-steunt-het-Amersfoorts-Jeugd-Orkest