Zaken doen en de gevaren van onduidelijke afspraken

Onduidelijke afspraken voor zzpers

Veel ondernemers leggen de afspraken die ze maken met een andere ondernemer, een leverancier of een klant onvoldoende vast. Dat kan leiden tot onduidelijkheden. En onduidelijkheden kunnen leiden tot discussie en daar zit je als ondernemer niet op te wachten. Je wilt ondernemen!

Beperk je aansprakelijkheid via algemene voorwaarden

Het is daarom belangrijk om je afspraken op papier of via de e-mail vast te leggen. Dat begint met goede algemene voorwaarden. In je algemene voorwaarden kun je veel regelen, onder meer het beperken van je aansprakelijkheid. Het vastleggen van afspraken kan jou als ondernemer voor veel zakelijke problemen behoeden.

Tip: Vergeet niet om consequent je algemene voorwaarden aan je leverancier of klant uit te reiken. De algemene voorwaarden alleen maar op de website zetten is niet voldoende.

Tip: Kom je toch in conflict met een andere ondernemer, een leverancier of een klant, dan kan het zijn dat juridische hulp nodig is. Een goede advocaat in je zakelijk netwerk of een rechtsbijstandsverzekering kunnen je daarbij ondersteunen. Kijk samen met de specialisten van Profin welke vorm van rechtsbijstand het beste bij jouw onderneming past.

Mocht je daarnaast behoefte hebben aan persoonlijk advies? Voel je vrij om contact op te nemen met een van onze specialisten.

Wil je niet dat door een fout, ongeluk of schade de continuïteit van je onderneming plots in het geding komt? Wij delen 30 jaar kennis en ervaring in het begeleiden van (startende) ondernemers. 

Ik wil de TIP-TOP-15 ook graag ontvangen op:
Meld je aan!

Contact

Vragen of een afspraak maken?
Wij helpen u graag verder.

033 - 247 50 45

Profin Financiële en Assurantieadviseurs_René van der Borch tot Verwolde

Profin ondersteunt al jaren vol trots maatschappelijke doelen.

Profin-financiële-en-assurantieadviseurs-steunt-het-Amersfoorts-Jeugd-Orkest