Zaken doen met wanbetalers?

Wanbetalers

Bij het zakendoen is vertrouwen een belangrijke basis. Hoe vervelend als je relatie dat vertrouwen niet waarmaakt en een wanbetaler wordt. Lees in dit artikel de mogelijkheden om dit risico te beperken.

Ter informatie: Dit artikel is onderdeel van onze TIP-TOP 15 aandachtspunten voor (startende) ondernemers. Ben jij ondernemer of ZZP’er? Schrijf je onder aan deze pagina in en voorkom zakelijke risico’s!

 

Loop niet met een wanbetaler achter de feiten aan

Je wilt in veel gevallen je klantrelatie in stand houden maar als je zaken doet met klanten die stelselmatig te laat betalen, loop je continu achter de feiten aan. En je hebt helemaal niets aan relaties die niet betalen. Jouw bedrijf kan dan in de financiële problemen komen. Zorg daarom voor een goed debiteurenbeleid en blijf geen zaken doen met wanbetalers.

Tip:Als je levert op rekening, kun je een kredietverzekering afsluiten. Wanneer je relatie niet betaalt, ontvang je het factuurbedrag via je verzekeringsmaatschappij. Deze neemt de vordering van je over en probeert alsnog het geld van jouw relatie te krijgen.

Tip:Gaat het om grote bedragen? Je kunt de kredietwaardigheid van jouw relatie laten toetsen. Dan weet je vooraf of je klant kredietwaardig is.

Wil je niet dat door een fout, ongeluk of schade de continuïteit van je onderneming plots in het geding komt? Wij delen 30 jaar kennis en ervaring in het begeleiden van (startende) ondernemers. 

 

Ik wil de TIP-TOP-15 ook graag ontvangen op:
Meld je aan!

Contact

Vragen of een afspraak maken?
Wij helpen u graag verder.

033 - 247 50 45

Profielfoto 3

Profin ondersteunt al jaren vol trots maatschappelijke doelen.

Profin-financiële-en-assurantieadviseurs-steunt-het-Amersfoorts-Jeugd-Orkest