Ziek, arbeidsongeschikt of met verlof vanwege een zwangerschap?

ZZPer die arbeidsongeschikt wordt

Ziek, arbeidsongeschikt of met verlof vanwege een zwangerschap? Dan heb je als ondernemer geen of minder inkomen. Lees in dit artikel de mogelijkheden om dit risico te beperken.

Ter informatie: Dit artikel is onderdeel van onze TIP-TOP 15 aandachtspunten voor (startende) ondernemers. Ben jij ondernemer of ZZP’er? Schrijf je onder aan deze pagina in en voorkom zakelijke risico’s!

 

Wat zijn de financiële gevolgen van langdurige ziekte?

De financiële gevolgen van een langdurige ziekte (ook wel arbeidsongeschiktheid) verzeker je met een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). Je ontvangt dat elke maand een vervangend inkomen van de verzekeringsmaatschappij. Een AOV is voor veel ondernemers een dure verzekeringsoplossing. Daarom is een persoonlijk advies absoluut noodzakelijk. Je kunt dan samen met de specialisten van Profin exact bepalen welk bedrag en voorwaarden het beste passen bij jouw persoonlijke situatie.

Een zwangerschap is geen ziekte of arbeidsongeschiktheid, toch kennen veel arbeidsongeschiktheidsverkeringen ook een dekking bij zwangerschap. Met een ongevallenverzekering ontvang je eenmalige uitkering bij arbeidsongeschiktheid of overlijden. De oorzaak moet dan wel een ongeval zijn, bij een ziekte wordt er niets uitgekeerd.

Tip: reken uit hoe lang je kunt rondkomen uit je spaarreserve. Deze periode hoef je dan niet te verzekeren en bespaart premie.

Wil je niet dat door een fout, ongeluk of schade de continuïteit van je onderneming plots in het geding komt? Wij delen 30 jaar kennis en ervaring in het begeleiden van (startende) ondernemers. 

 

Ik wil de TIP-TOP-15 ook graag ontvangen op:
Meld je aan!

Contact

Vragen of een afspraak maken?
Wij helpen u graag verder.

033 - 247 50 45

Profielfoto 3

Profin ondersteunt al jaren vol trots maatschappelijke doelen.

Profin-financiële-en-assurantieadviseurs-steunt-het-Amersfoorts-Jeugd-Orkest