Pensioenen

Zekerheid voor uzelf

Profin Financiële en Assurantieadviseurs_werkgeverspensioen_zakelijk

Zorgvuldig
uitgekozen partners

Introductie

Onafhankelijk pensioenadvies

Als directeur-grootaandeelhouder of zelfstandig ondernemer bent u gewend beslissingen te nemen. Naast maatregelen die passen binnen de doelstellingen van uw bedrijf neemt u ook beslissingen om uw privé situatie zeker te stellen. Voldoende inkomen als u met pensioen gaat bijvoorbeeld. Hoe u uw oudedagsvoorziening wilt regelen, kunt u grotendeels zelf bepalen. Profin informeert u graag over de mogelijkheden.

 

DGA: Eigen beheer, ODV of Verzekerd Pensioen?

Sinds 2017 hebben DGA’s een keuze moeten maken voor hun pensioenopbouw. Ruim 30.000 DGA’s zijn overgestapt naar de Oudedagsverplichting (ODV) en hebben 70.000 DGA’s hun pensioenopbouw in eigen beheer bevroren. Wij begeleiden u en uw account graag bij het jaarlijks waarderen en berekenen van de Oudedagsvoorziening, premievrije pensioenvoorziening en de uitkeringsberekeningen. In de praktijk blijkt dat handmatige berekeningen complex zijn doordat er steeds nieuwe vraag- en antwoordbesluiten worden gepubliceerd door de Belastingdienst.

Vanaf 2017 kan de DGA alleen nog pensioen opbouwen bij een pensioenverzekeraar.

Ondernemerspensioen?

Pensioen en oudedagsvoorzieningen zijn continu in beweging. Zo kunt u als zelfstandig ondernemer een deel van de winst reserveren voor uw oudedagsvoorziening waarover u later belasting moet betalen. Ook maandelijks geld opzij leggen in een spaar- of lijfrenterekening of uw hypotheek aflossen kan een prima oplossing zijn om te zorgen voor de oude dag.

Kortom, voldoende keus voor een goede invulling van de oudedag voor ondernemers en werknemers. Wij volgen de ontwikkelingen op de voet!

Werkwijze

Wat kan Profin voor u betekenen

Onze pensioenadviseurs nodigen u graag uit voor een persoonlijk gesprek. We berekenen hoeveel uw netto pensioen zal zijn en geven u een deskundig en vrijblijvend advies over hoe u uw inkomen kunt verbeteren. Om u zo goed mogelijk te kunnen adviseren, volgen wij vijf stappen.  Deze stappen leiden naar een overzichtelijk pensioenadvies.

1

Inventarisatie

We beginnen met een gesprek over uw persoonlijke situatie. Want pas als we uw persoonlijke situatie goed kennen, kunnen we u van een goed pensioenadvies voorzien.

2

Advies

Aan de hand van uw persoonlijke situatie geven wij u een advies dat bij uw specifieke situatie past. Dat kan een lijfrenteverzekering, spaaroplossing, aflossing van uw hypotheek of een uitgebreide financiële planning zijn.

3

Productselectie

Als een financiële productoplossing het beste aansluit bij uw situatie en wensen, gaan we op zoek naar een passende uitvoerder. Wij kunnen hierbij kiezen uit meer dan 20 pensioenuitvoerders, verzekeraars en bankinstellingen. De aanbieding van uw keuze gaan wij met u bespreken en wij begeleiden u bij het aanvraag van de productoplossing.

4

Afronden

Wij bespreken met u ons advies. Wij beantwoorden al uw vragen zodat er geen onduidelijkheden meer zijn.

5

Actueel houden

Natuurlijk kan uw persoonlijke situatie in de toekomst veranderen. Mogelijk past de gekozen productoplossing of financieel plan dan niet meer bij uw persoonlijke situatie en wensen. Ook in de toekomst zijn wij graag bereid u te adviseren en zorgen wij er voor dat uw plan wordt aangepast.

Kwaliteitswaarborgen

Profin is aangesloten bij diverse brancheorganisaties

Profin is aangesloten bij diverse brancheorganisaties. Daarnaast waarborgen wij de kwaliteit van onze dienstverlening door te investeren in permanente educatie en certificering van zowel onze medewerkers als onze organisatie als geheel.

adfiz-waarborg_1 rpa seh-waarborg_1 kifid-waarborg_1 Logo_Basis_Kader_PMS afm

Independer

Wat cliënten over onze financiële adviseurs zeggen

Kosten

Kosten pensioenadvies

Wij houden van transparantie. Onze kosten zijn helder en worden vooraf aan u bekend gemaakt. Wij maken graag een offerte op maat die is aangepast aan uw specifieke vragen en wensen. Voor meer informatie en een indicatie van de kosten voor een standaard dienstverlening verwijzen we u naar ons dienstverleningsdocument.

Contact

Neem vrijblijvend contact op met onze pensioenadviseurs

033 - 247 50 45

Profielfoto 3

Profin ondersteunt al jaren vol trots maatschappelijke doelen.

Profin-financiële-en-assurantieadviseurs-steunt-het-Amersfoorts-Jeugd-Orkest