Ga je in 2019 een huis kopen? Goed nieuws! Lees hier de verbeterde mogelijkheden met Nationale Hypotheek Garantie

profin_financiele_en_assurantieadviseurs_nationale_hypotheekgarantie

Als je een huis koopt dan kom je misschien in aanmerking voor Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Met NHG krijg je de laagste hypotheekrente die geldverstrekkers aanbieden omdat de geldverstrekkers de zekerheid krijgen dat jouw hypotheek wordt terugbetaald, ook als je buiten jouw schuld om de maandelijkse kosten niet meer kan betalen. Bijvoorbeeld bij een scheiding of ontslag.

 

Nationale Hypotheek Garantie voorwaarden!

Dit jaar is NHG mogelijk als de koopsom van jouw woning lager is dan € 265.000. Maar goed nieuws voor 2019, aangezien dit bedrag verhoogd wordt naar € 290.000. Als je van plan bent om ook nog energiebesparende maatregelen te financieren dan mag je zelfs € 307.400 lenen met de gunstige NHG voorwaarden. En dat kan je toch een aardig bedrag per maand besparen.

 

Hypotheekrente en aflossing rekenvoorbeeld

Stel dat je in 2019 een woning koopt van € 280.000 dan ben je per maand € 1.022 kwijt aan rente en aflossing zonder NHG en € 955 met NHG, een verschil van € 67 per maand. (Het rekenvoorbeeld is gebaseerd op de tarieven van 11 december 2018 voor een rente die 10 jaar vast staat zonder belastingvoordeel).

 

Borgtocht provisie bij aankoop met NHG omlaag!

Omdat de NHG borg staat voor jouw hypotheek moet je bij de aankoop een bedrag aan de NHG betalen, dat wordt borgtochtprovisie genoemd. In 2019 gaat de borgtocht provisie omlaag naar 0,9% van de hypotheeksom. Bij een hypotheek van € 280.000 is dat eenmalig € 2.520.

 

Onafhankelijk hypotheekadvies? Of meer weten over de Nationale Hypotheek Garantie?

De hypotheekspecialisten van Profin vertellen je graag meer over de Nationale Hypotheek Garantie.

Afspraak maken (hypotheek voorgeselecteerd)

Telefoonnummer 033 - 247 50 45

 

Hypotheken

Gerelateerde artikelen

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de financiële markt. Onze financieel adviseurs delen graag hun kennis met jou.

Terug naar overzicht

Contact

Vragen of een afspraak maken?
Wij helpen u graag verder.

033 - 247 50 45

Profielfoto 3

Profin ondersteunt al jaren vol trots maatschappelijke doelen.

Profin-financiële-en-assurantieadviseurs-steunt-het-Amersfoorts-Jeugd-Orkest