Goed beschermd tegen een datalek en cybercrime? 80% van alle ondernemers komt er mee in aanraking

Cybercrimineel probeert bedrijfsgegevens te stelen

Bijna elke ondernemer komt in aanraking met cybercrime. De schade hiervan betreft jaarlijks 10 miljard euro, waarvan 75% wordt betaald door de ondernemers zelf. Lees in dit artikel de mogelijkheden om dit risico te beperken.

Ter informatie: Dit artikel is onderdeel van onze TIP-TOP 15 aandachtspunten voor (startende) ondernemers. Ben jij ondernemer of ZZP’er? Schrijf je onder aan deze pagina in en voorkom zakelijke risico’s!

 

Ook jouw onderneming is het slachtoffer van een datalek

Organisaties hebben een steeds uitgebreidere ICT omgeving, apparaten en websites. En natuurlijk ook de menselijke factor waardoor een datalek kan ontstaan. Als ondernemer krijg je te maken met datalekken en cybercrime. Dat jouw onderneming geen datalek heeft gehad, is onwaarschijnlijk blijkt uit het CyberSecurityBeeld Nederland 2018. De vraag is niet of jouw onderneming van tijd tot tijd een datalek heeft, maar of je deze opmerkt, hoe snel je maatregelen neemt en communiceert. Dit is belangrijk voor de continuïteit van jouw onderneming, reputatie en verkleinen van risico’s op boetes.

Tip: Voorkomen is beter dan genezen. Er zijn prima cyber risico verzekeringen die schade door datalekken en cybercrime vergoeden. Beter is om je eerst goed te laten informeren over datalekken en AVG. Die cyber risk verzekering heb je ook nodig, want je kunt een datalek of cybercrime nooit voorkomen. Maar met een goede voorbereiding wordt de premie voor die verzekering een stuk lager.

Het bedrijf UpActions is hierin gespecialiseerd. Met workshops, AVG-audits, implementatie en operationele ondersteuning kunnen zij je uitstekend van dienst zijn. Interesse in de dienstverlening van UpActions? Alle informatie vind je hier.

Wil je niet dat door een fout, ongeluk of schade de continuïteit van je onderneming plots in het geding komt? Wij delen 30 jaar kennis en ervaring in het begeleiden van (startende) ondernemers. 

 

Ik wil de TIP-TOP-15 ook graag ontvangen op:
Meld je aan!

Contact

Vragen of een afspraak maken?
Wij helpen u graag verder.

033 - 247 50 45

Profielfoto 3

Profin ondersteunt al jaren vol trots maatschappelijke doelen.

Profin-financiële-en-assurantieadviseurs-steunt-het-Amersfoorts-Jeugd-Orkest