Een klein pensioen? Vanaf 1 januari 2019 worden de regels aangepast

 

Kleine pensioenen

Onze pensioenadviseurs komen regelmatig kleine pensioenbedragen tegen. Meestal zijn dat pensioenen die in een korte tijd zijn opgebouwd, bijvoorbeeld in een vakantiebaan of in een bijbaan. Let dan goed op want dan is de kans groot dat vanaf 1 januari 2019 dit pensioen vervalt of, wanneer je van baan wisselt, automatisch doorgezet wordt naar je nieuwe pensioenuitvoerder. Wat betekent dit voor jou?

 

Er is sprake van een klein pensioen als er minder dan €474 bruto per jaar is opgebouwd. Verander je na 1 januari 2019 van baan? Dan mag jouw pensioenuitvoerder jouw pensioen afkopen. Je ontvangt dan eenmalig een bedrag. En dat afkopen kan aantrekkelijker zijn. Je bepaalt namelijk zelf of je dit geld wel of niet opzij zet voor later. Maar je pensioenuitvoerder kan vanaf 1 januari 2019 er ook voor kiezen om mee te doen aan automatische waardeoverdracht. Dan verhuisd jouw opgebouwde pensioen mee naar je nieuwe pensioenuitvoerder bij je nieuwe baan.

 

Wat gebeurt er met mijn pensioen?

Hele kleine pensioenen (minder dan € 2 bruto per jaar) vervallen vanaf 1 januari 2019 automatisch. De administratiekosten van deze kleine pensioenen zijn te hoog. Afkopen of het bedrag samenvoegen met je huidige pensioenpot is dan niet meer mogelijk.

Wil jij dit kleine pensioen niet verliezen? Kom dan in actie en neem voor 1 januari 2019 contact op met de pensioenuitvoerder. Wellicht is uitbetaling op je bankrekening of overdracht naar een nieuwe pensioenuitvoerder nog mogelijk.

 

Op mijnpensioenoverzicht.nl kun je zien bij wie jij een heel klein pensioen hebt opgebouwd.

 

Contact

Vragen of een afspraak maken?
Wij helpen u graag verder.

033 - 247 50 45

Profin Financiële en Assurantieadviseurs_René van der Borch tot Verwolde

Profin ondersteunt al jaren vol trots maatschappelijke doelen.

Profin-financiële-en-assurantieadviseurs-steunt-het-Amersfoorts-Jeugd-Orkest