Een te laag pensioen

Een oud stel neemt blij hun pensioen door

Lees in dit artikel de mogelijkheden om het risico van een te laag pensioen te beperken.

Ter informatie: Dit artikel is onderdeel van onze TIP-TOP 15 aandachtspunten voor (startende) ondernemers. Ben jij ondernemer of ZZP’er? Schrijf je onder aan deze pagina in en voorkom zakelijke risico’s!

Veel ondernemers zien de zaak als hun pensioen. En gelukkig kennen wij in Nederland ook de AOW. Met de AOW krijgt iedereen die de pensioengerechtigde leeftijd bereikt (en 50 jaar ingezetene is geweest) een basisinkomen, ook de zelfstandige ondernemer. Wil je een hoger inkomen dan moet je hier zelf voor zorgen. Voor werknemers geldt dat ze vaak een pensioen opbouwen via hun werkgever. Maar hoe zit het met je eigen oudedagsvoorziening?

 

Wat is een goed pensioen voor mij?

Een goed pensioen begint met een gedegen financieel plan. Voor een ondernemer zijn er veel onzekerheden zodat jouw financieel plan snel aanpasbaar moet zijn. De specialisten van Profin geloven niet in een strak ‘in beton gegoten’ plan. Dan mis je iedere flexibiliteit. De mogelijkheden voor een goed pensioen variëren van sparen tot lijfrenterekeningen. En ook een lagere woonlast in de toekomst betekent eigenlijk een verbetering van je pensioen.

Tip:Met ons “Financieel Inzicht” krijg je snel en eenvoudig een goed beeld waar je financieel nu staat. Daarnaast kunnen wij inzicht geven in jouw financiële situatie bij pensionering. Maak daarom een afspraak met de specialisten van Profin.

Wil je niet dat door een fout, ongeluk of schade de continuïteit van je onderneming plots in het geding komt? Wij delen 30 jaar kennis en ervaring in het begeleiden van (startende) ondernemers. 

 

Ik wil de TIP-TOP-15 ook graag ontvangen op:
Meld je aan!

Contact

Vragen of een afspraak maken?
Wij helpen u graag verder.

033 - 247 50 45

Profielfoto 3

Profin ondersteunt al jaren vol trots maatschappelijke doelen.

Profin-financiële-en-assurantieadviseurs-steunt-het-Amersfoorts-Jeugd-Orkest