Waarom Lucien beter hypotheekadvies geeft dan R2-D2

Profin Financiële en Assurantieadviseurs - persoonlijk advies

Een hypotheek is de grootste schuld die je waarschijnlijk ooit aan zal gaan.Een hypotheek is veel complexer dan een simpele geldlening, daarom is het zeer belangrijk om jezelf goed te informeren. Door de ‘doe-het-zelf-hypotheek’ gaan steeds meer mensen het schip in omdat ze niet kunnen beschikken over de nodige kennis

Verkeerde informatie kan je zowel op de korte als de lange termijn veel geld kosten. Wanneer blijkt dat je de financiering van je nieuwe huis toch niet rond kan krijgen, kan je een boete opgelegd krijgen die 10% van de koopsom bedraagt. Daarnaast kan een onrealistisch aflossing- en rente percentage ervoor zorgen dat je de kosten voor je woning niet meer kan dragen en het huis moet verkopen.

Daarom is het belangrijk dat je goed geïnformeerd een keuze maakt over de hoogte van de hypotheek, de aflosvorm en het rentepercentage. Ook de voorwaarden verschillen per geldverstrekker en moeten daarom elke keer goed doorgenomen worden. Geldigheidstermijnen, boetevrij aflossen, verhuisregelingen en meeneemhypotheken, allemaal zaken die de keuze voor de best passende hypotheek bepalen.

In dit artikel lees je hoe je jezelf het beste kan voorbereiden op het hypotheekproces, waarom persoonlijk advies zo belangrijk is en hoe wij hierop inspelen.

Lees ook: Aanschouw: de laatste hypotheekwijzigingen

 

Voorbereiding op het hypotheekproces

Voordat je een hypotheekgesprek aangaat doe je er goed aan om voor jezelf in kaart te brengen wat jouw wensen en lasten zijn. Vind je het bijvoorbeeld niet erg om risico’s te lopen? Of hou je juist van zekerheid? Misschien wil je naast het kopen van een woning nog kunnen reizen, uitstapjes maken of wil je juist sparen. Misschien heb je plannen voor gezinsuitbreiding, dan komen er andere kosten om de hoek kijken zoals kinderopvang.

Misschien heb je wel een dure hobby of wil je binnenkort een nieuwe opleiding volgen. Zet voor jezelf op een rijtje wat het bedrag is dat je kunt en wilt besteden aan een woning, maar bedenk ook wat jouw leven aangenaam maakt en wat je plannen voor later zijn. Zo weet je voor je advies ontvangt al wat je zelf belangrijk vindt en kun je veel gerichter vragen stellen.

 

Kun je de hypotheek eenvoudig aanpassen aan je wensen? Wanneer je de hypotheekproducten op die manier bekijkt zie je dat de waarde niet alleen in gelden uit te drukken is maar ook in vrijheid. Of een product echt bij je past hangt af van je persoonlijke situatie.

 

Tot slot is het verstandig om goed te bepalen van wie je een financieel advies wilt ontvangen. Wil je advies van een bank die enkel zijn eigen hypotheek aanbiedt? Of van een hypotheekrobot die geen rekening kan houden met je persoonlijke wensen? Het zal geen verassing zijn dat ons advies uitgaat naar een financieel adviseur te gaan. Daar zijn wij heel eerlijk in, we leggen je ook graag eerlijk uit waarom.

Een hypotheekadviseur kan jou in één keer laten zien bij welke verschillende hypotheekverstrekkers je terecht kunt en wat de mogelijkheden zijn. Ook heeft hij geen enkel belang in jouw keuze voor een hypotheekverstrekker, omdat hij onafhankelijk adviseert.

 

hypotheekadvies

 

Waarom wij ‘persoon-lijk’ hypotheekadvies prefereren

Zoals je hierboven leest zijn er veel zaken om rekening mee te houden. Al deze zaken worden vaak niet door een online hypotheekrobot meegenomen. Persoonlijk advies wordt wat ons betreft gegeven door een persoon.

Op onze website worden je vragen niet beantwoord door een robot maar kun je wel al je vragen live aan een echt mens stellen. Op die manier kunnen we je snel van een antwoord voorzien, zonder kwaliteit in te leveren door het inzetten van een robot.

 

Voordelen van persoonlijk hypotheekadvies

  • Je komt niet voor nare ervaringen achteraf te staan
  • Advies wordt gemaakt op basis van al jouw wensen en lasten
  • De adviseur heeft geen belang in jouw keuze voor een hypotheekverstrekker

 

Nadelen van persoonlijk hypotheekadvies

  • Soms krijg je te horen dat je minder kan lenen dan je zou willen
  • Er worden veel vragen aan je gesteld om je situatie in kaart te brengen
  • Het kost meer tijd dan een online aanvraag

 

Probeer het zelf

Sinds kort hebben wij een ‘Livechat’ op onze website om jou toch snel antwoord te kunnen geven op al je vragen. Je vindt de Livechat rechtsonder in je beeldscherm.

 

Om het persoonlijk te houden hebben we er voor de grap een mens achter gezet. Stel je vraag aan Lucien, wellicht bevalt het je.

 

Hypotheken

Gerelateerde artikelen

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de financiële markt. Onze financieel adviseurs delen graag hun kennis met jou.

Terug naar overzicht

Contact

Vragen of een afspraak maken?
Wij helpen u graag verder.

033 - 247 50 45

Profin Financiële en Assurantieadviseurs_René van der Borch tot Verwolde

Profin ondersteunt al jaren vol trots maatschappelijke doelen.

Profin-financiële-en-assurantieadviseurs-steunt-het-Amersfoorts-Jeugd-Orkest