Pensioen opbouwen? Gebruik Pensioenpotje!

Pensioenpotje.nl Logo

OUDEDAGSVOORZIENING OPBOUWEN MET BELEGGEN

Een goed pensioen is zorgen dat je later voldoende netto besteedbaar inkomen hebt om die dingen te doen die je later graag wil gaan doen. Het is verstandig om regelmatig te kijken hoe hoog jouw netto besteedbaar inkomen is. De snelste manier is om te kijken op het Pensioenregister daar staan namelijk al jouw pensioenaanspraken inclusief de AOW en krijg je een indicatie wat dit netto zal zijn. Verwacht je een tekort, dan moet je in aktie komen!

Verschillende vormen om een oudedagsvoorziening op te bouwen

Het Nederlandse pensioenstelsel bestaat uit drie pijlers, voorzieningen vanuit de overheid (de AOW), vanuit de werkgever en je eigen voorzieningen. Over je eigen voorzieningen gaat dit artikel. Voor veel werknemers zal de pensioenopbouw samen met de AOW voor een prima inkomen zorgen, maar voor ondernemers is dat anders. Als je niets regelt is krijg je later alleen maar AOW.
Natuurlijk kunt je geld opzij leggen voor later of zorgen dat je hypotheek helemaal is afgelost, maar heeft je eigen geld dan wel voldoende gerendeerd? Een vermogen opbouwen via een privé-pensioenregeling (lijfrente) in combinatie met beleggen is een uitstekend alternatief. Met de goede ondersteuning en de juiste kennis van beleggen groeit jouw investering en dat komt jouw netto besteedbaar inkomen na pensioendatum ten goede . En dat doet Pensioenpotje voor je!

Pensioenpotje

Pensioenpotje is een initiatief van Mercurius Vermogensbeheer en maakt pensioenopbouw gemakkelijk. Bij Mercurius beleggen ze in bedrijven met positieve impact en gericht om een langetermijn visie. Met een handige rekentool en toegankelijke portal heb je direct zicht op je beleggingen.
Proberen? Kijk hier hoe Pensioenpotje werkt.

Advies nodig?

Lukt het nu niet om jouw netto besteedbaar inkomen te berekenen? Geen probleem. De financieel planners van Profin helpen je graag. Wij kunnen aan de hand van een speciale rekentool precies uitrekenen wat je netto inkomen later wordt en bij een tekort ook uitrekenen wat je elke maand opzij moet leggen.

Contact

Vragen of een afspraak maken?
Wij helpen u graag verder.

033 - 247 50 45

Profielfoto 3

Profin ondersteunt al jaren vol trots maatschappelijke doelen.

Profin-financiële-en-assurantieadviseurs-steunt-het-Amersfoorts-Jeugd-Orkest