Aanschouw: De hypotheekrente wijzigingen

Profin_financiele_en_assurantieadviseurs_rentewijzigingen

De hypotheekrente staat lager dan ooit, en daar worden we vrolijk van. De lage rente maakt het aantrekkelijk om een nieuwe hypotheek te nemen  of om je hypotheek over te sluiten.

De hypotheekrente wijzigingen vind je hieronder. De laagste hypotheekrente is niet altijd het meest voordelig voor uw situatie. Raadpleeg daarom onze hypotheekadviseur voor advies die past bij jouw specifieke situatie.

Lees ook: Mijn rentevast periode loopt af! Wat nu te doen?

 

Risicoklasse & de NHG

De hoogte van de rente is gebaseerd op het risico niveau van de hypotheek. De hypotheekschuld wordt gedeeld door de marktwaarde van de woning, dit levert een percentage op (zie tabel). Wanneer een woning een waarde heeft van onder de €265.000,-, kom je in aanmerking voor NHG (Nationale Hypotheek Garantie). Verder wordt de rente bepaalt door de periode waarop de rente vast staat.

 

Voordeligste rentepercentages per: 17 augustus 2018

Risicoklasse

Vaste rente

NHG <75% <100%
5 Jaar 1,20 1,40 1,72
10 Jaar 1,65 1,80 2,07
20 Jaar 2,23 2,40 2,63

 

 

Maandelijkse lasten

Naast rente betaal je ook een deel aflossing. Baseer je keuze niet alleen op de rente die je moet afdragen maar ook op al je maandelijkse lasten en inkomsten, nu en in de toekomst. Heb je vragen over je hypotheek, neem dan gerust contact op met onze financiële adviseurs voor een kosteloos intakegesprek of stel je vraag direct in de Livechat (rechtsonder in beeld).

Lees ook: Lineaire- of annuïteitenhypotheek, wat is het verschil?

 

 

hypotheekadvies

Hypotheken

Gerelateerde artikelen

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de financiële markt. Onze financieel adviseurs delen graag hun kennis met jou.

Terug naar overzicht

Contact

Vragen of een afspraak maken?
Wij helpen u graag verder.

033 - 247 50 45

Profin Financiële en Assurantieadviseurs_René van der Borch tot Verwolde

Profin ondersteunt al jaren vol trots maatschappelijke doelen.

Profin-financiële-en-assurantieadviseurs-steunt-het-Amersfoorts-Jeugd-Orkest